Kamperen bij Kampgenot

kamperen bij Kampgenot

Het kampeerterrein is een seizoen camping, er zijn dus geen plekken voor mensen die voor enkele nachten willen komen kamperen. We mogen gedurende zes maanden, van ongeveer 1 april tot het einde van september, gebruik maken van het kampeerterrein. De exacte data waarop het terrein opent en sluit worden tijdens de algemene leden vergadering (ALV) bekend gemaakt, het is echter NOOIT later dan 30 september.

Tijdens de algemene ledenvergadering kunnen leden een plek kiezen voor het komende seizoen, deze blijft de hele periode van jou. Als je tijdens het seizoen met je tent of caravan op vakantie gaat, raak je dus je plek niet kwijt. De kampeerplaats mag bezet worden door een tent, caravan of tenthuisje. In het Algemeen Huishoudelijk Reglement staat verder beschreven met wat voor kampeeruitrusting je de plek mag bezetten.

Kampeerders

De naam doet anders vermoeden, maar bij de Amsterdamse Kampeervereniging Kampgenot kunnen kampeerders uit het hele land lid worden. In de jaren dertig was er grote behoefte bij gezinnen uit Amsterdam om in de weekenden in de natuur te kunnen verblijven. Deze eerste kampeerders hebben de vereniging in 1935 opgericht. Zie ook historie. Tegenwoordig kamperen er nog steeds veel mensen die in Amsterdam wonen of hebben gewoond. Om hier te komen kamperen is het echter absoluut geen vereiste.

De vereniging bestaat uit een vaste groep kampeerders die elk op een eigen manier kamperen. In je eentje of met het gezin, jong volwassen of al ruim genietend van het pensioen, sinds kort of al jaren. Sommige families kamperen al generaties lang bij Kampgenot, enkele huidige kampeerders zijn vanaf kinds af aan op de camping ‘opgegroeid’ en kamperen nu zelf ook met hun gezin. Maar er zijn natuurlijk ook kampeerders die de camping al wandelend hebben ontdekt. Of via vrienden die al op de camping stonden.

Er zijn mensen die af en toe een dagje komen doorbrengen bij hun caravan, anderen vieren elke vrije dag en vakantie op de camping. De ene komt naar Huizen om zich terug te trekken en te genieten van de rust, de ander zoekt juist de gezelligheid op rond het voetbalveld waar vaak activiteiten worden georganiseerd. Er zijn dus allerlei vormen waarop je gebruik kan maken van je eigen plekje op de camping.

Camping in een natuurgebied

We hebben het voorrecht te mogen kamperen in een natuurgebied. Dit betekent dat we ons houden aan een aantal regels die zijn opgesteld in samenwerking met gemeente Huizen en het Gooisch Natuur Reservaat (GNR). Deze zijn uitgebreid terug te vinden onder reglementen. Kort samengevat betekent dit dat we de natuur respecteren en zo min mogelijk menselijk invloed willen achterlaten op het gebied.

Op de parkeerplaats staat een grote afval container waar iedereen zijn of haar huishoudelijk vuil in kwijt kan. Afvalscheiding is mogelijk in het centrum van het dorp Huizen. Vuil water en fecaliën kunnen geloosd worden op de daarvoor bestemde plek bij het toiletgebouw. Het is niet toegestaan gebruik te maken van een chemisch toilet. In het toiletgebouw zijn toiletten en twee douches aanwezig die door mede-kampeerders worden onderhouden en schoon gehouden.

Het groen rond de kampeerplekken mag onderhouden worden maar dit gebeurt alleen volgens vastgelegde afspraken. Hiervoor bestaat een groencommissie. Tijdens het kampeerseizoen houden we onze plekken en het gehele terrein schoon. Na afloop van het seizoen laten we het terrein zo veel mogelijk zo achter, dat niets duidt op een kampeerplaats.

Faciliteiten

Er is op het kampeerterrein een toiletgebouw, deze heeft de bijnaam ’t Praathuis. Hier zijn de sanitaire voorzieningen aanwezig. Er zijn meerdere heren- en damestoiletten en er is toiletpapier aanwezig. De twee aanwezige douches werken door inworp van een 50 eurocent munt. Na gebruik laten we het sanitair zó achter als we het ook weer zouden willen aantreffen. De deur van het toiletgebouw kan geopend worden met je persoonlijke sleutel. Buiten zijn wasbakken en de fecaliën stort aanwezig.

Op het terrein zijn meerdere tappunten voor drinkwater. Hier kan een eigen drinkwatervat worden gevuld. Er zijn op de camping geen aansluitingen voor elektriciteit.

Op ’t Praathuis hangt ook een mededelingen bord met berichten van het bestuur of mede-kampeerders. Deze mededelingen zijn ook op deze site terug te vinden. Bij de eerste toegangsweg van het terrein is een informatie bord opgesteld. Hierop hangt een plattegrond en algemene informatie.

De dichtstbijzijnde supermarkt bevindt zich in het centrum van het dorp Huizen. Hier is ook een winkelcentrum en er zijn meerdere café’s en restaurants. Dit centrum is te voet of per fiets goed te bereiken. In de andere richting vanaf de camping, op de hei, is ook een café-restaurant met terras te vinden.

In de omgeving is van alles te doen. De camping is omringd met mooie natuur waar gewandeld of gefietst kan worden. Verder liggen er naast het kampeerterrein het tennispark De Kuil en het openlucht zwembad De Sijsjesberg. Aan de noordelijke kant van Huizen kan op het Huizerstrand verkoeling gezocht worden aan het Gooimeer. Tussen Naarden en Huizen ligt een groot speelpark voor kinderen, Oud-Valkeveen. Markten zijn in Laren op vrijdagen en in Huizen op de zaterdagen.

Vereniging

Kampgenot is een kampeervereniging en is ingeschreven bij de KvK Amsterdam. De vereniging heeft dus haar eigen statuten en reglementen. De vereniging komt eenmaal per jaar samen tijdens de algemene ledenvergadering die plaatsvindt in het voorjaar. De vereniging heeft een bestuur bestaande uit zeven personen, waarvan drie het dagelijks bestuur vormen. De bestuursleden zijn te bereiken op hun plek op de camping of per mail, zie hiervoor contactgegevens.

Na aanmelding word je als nieuwe kampeerder eerst als kandidaat-lid op een ballotagelijst geplaatst. Na twee jaar zelfstandig gekampeerd te hebben bij de vereniging kun je in de algemene ledenvergadering worden voorgedragen om als lid te worden aangenomen. Bij aanmelding betaal je inschrijfgeld, contributie en staangeld voor het seizoen, toeristenbelasting en borg voor een sleutel van het toiletgebouw.